Opdrachtgever
Google
Opdracht
Google Maps Verificatie mailer
Formaat
A5
Oplage
2.100.000

Google

‘S werelds grootste online organisatie, Google, maakte 2007 tot 2015 gebruik van de offline diensten en mogelijkheden binnen MSA.

In 2007 heeft Google de specifieke vraag bij MSA neergelegd om voor de EMEA landen de Google Maps verificatie mailer te ontwikkelen en deze 2 x per week naar de aanvragers te verzenden. Deze verificatie code stelt de ontvangens in staat hun bedrijfsaanduiding op Google Maps te claimen.

De uitdaging was dat de ontvanger van deze mailer, in welk land dan ook, zelf kon aangeven in welke taal hij/zij aangesproken wenste te worden. De ontvanger kon daarbij een keuze maken uit drie verschillende aanbiedingen. Deze verschillende opties resulteerden in de eerste aanzet al tot een paar honderd verschillende merge- en printvarianten.

Na gedegen onderzoek van deze speciale wensen en de gewenste mogelijkheid tot uitbreiding hebben onze programmeurs een programma geschreven dat alle relevante informatie uit de aangeleverde bestanden genereert. Bij aanvang van dit project betrof het een jaaroplage van ca. 250.000 mailers verdeeld over 18 landen.

Vervolgens heeft de mailer diverse facelifts ondergaan en is de laatste en nog steeds bestaande variant een selfmailer die als een pincode envelop (via pressure seal) verstuurd wordt. De jaaroplage groeide naar 2.1 miljoen mailers welke dagelijks verzonden werden naar meer dan 45 EMEA landen.

Google werkte wereldwijd met vier mailhuizen te weten in Amerika, Afrika, Japan en Europa. Wij zijn er trots op dat wij voor Google de Europese partner mochten zijn. Vanwege het huidige volume wordt alles nu gecentraliseerd vanuit 1 locatie verzonden in Amerika.

”Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust. We helpen u graag verder, ons telefoonnummer is 033 25 88 690.”
Samantha van Duik
Secretariaat

Onze klanten