FSQS-NL certificaat

Op 28 November 2023 is het FSQS-NL certificaat aan MSA uitgereikt.

FSQS-NL (Financial Services Qualification System-Netherlands) is een gemeenschap van financiële instellingen, waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen, die samenwerken om een enkele standaard overeen te komen voor het beheer van de toenemende complexiteit van informatie van derden en vierde partijen die nodig is om naleving aan te tonen aan regelgevers, beleid- en bestuur controles.

FSQS-NL is fundamenteel voor leverancierskwalificatie en compliance-aanpak, en vereenvoudigt het proces – wat betekent dat bedrijven de informatie die opdrachtgevers nodig hebben kan indienen en onderhouden via één enkel online systeem dat wordt gedeeld door financiële diensten organisaties die FSQS-NL gebruiken, zoals ABN AMRO, Van Lanschot Kempen, etc. Als FSQS-NL diensten geleverd worden aan verschillende organisaties in de financiële dienstverlening, dan hoeft de leverancier de gegevens maar één keer aan te leveren.

Wat zijn kenmerken van een FSQS gecertificeerd bedrijf?

Profiel van de organisatie:

  • hoe ga je om met klanten,
  • welke certificaten heb je,
  • hoe is je security beleid,
  • hoe staat de organisatie er financieel voor,
  • enz.

Hoe zit de compliance in elkaar:

  • hoe gaat de organisatie om met klanten,
  • wat is het beleid rondom fraude,
  • hoe worden werknemers gescreend,
  • welke verantwoordelijkheid neemt de organisatie in de maatschappij?

Wat merken onze klanten ervan?

FSQS is een extra check die gedaan is op onze organisatie. Hierdoor kan MSA aantonen dat we voldoen aan de richtlijnen. Organisaties die gebruik maken van FSQS zijn financiële instellingen zoals banken en verzekeraars, maar het geeft voor iedereen een positief signaal af over onze bedrijfsvoering. Meer hierover is te vinden op:  https://hellios.com/fsqs-nl-suppliers/

Met het behalen van deze certificering toont MSA aan dat het voldoet aan alle kwalificaties omtrent compliance en naleving van de regelgeving en gedragscodes. Dit is een belangrijke graadmeter voor bedrijven in de financiële sector, maar ook een positief signaal voor alle andere organisaties.

MSA is tevens gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en GDP!

Geintresseerd? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Meer nieuws

Onze klanten